Розпочався проект “Хаб-лабораторія Інтернету речей”

Posted by Kivan on неділю, грудня 04, 2016 with No comments

Консорціум у складі ГО Агенція Європейських Інновацій, Національний університет Львівська Політехніка та компанія Сівітта Україна впроваджує проект, що отримав підтримку у рамках конкурсу європейської ініціативи I4MS (http://i4ms.eu/) для створення інноваційного хабу зі спеціалізацією у сфері IoТ.

“Хаб-лабораторія Інтернету речей”
 буде платформою для співпраці між виробничими підприємствами, розробниками інноваційних рішень та наукою. Метою інноваційного Хабу є підтримка розробки та використання технологій Інтернету речей і цифрового виробництва як конкурентної переваги для виробничих малих і середніх підприємств.

Мета 
проекту полягає у консолідації діяльності місцевих провідних організацій у сфері Інтернету речей, щоб закласти основу для розвитку інноваційної екосистеми у Західній Україні шляхом створення регіонального виробничого інноваційного хаб, присвяченого ІоТ, який стане центром створення та впровадження нових інформаційних технологій та цифрових інновацій, дозволить підвищити якість регіональної екосистеми та цифрове виробництво в регіоні.

Результати проекту 
будуть доступні для всіх регіонів України, а модель діяльності Хабу передбачає співпрацю з всіма ключовими організаціями України.
СЕМІНАРИ ПРОЕКТУ:
м.Львів
Семінар заплановано на 9 грудня.
Реєстрація до 8 грудня (15:00) за посиланням: https://goo.gl/6woCs1
Програма семінару: https://goo.gl/nuMFty.

м. Ужгород
"Соціальні виклики та цифрові технології: можливості в рамках програми Горизонт 2020. Інноваційний хаб у сфері Інтернету речей”
Семінар відбувся: 22 листопада 2016 року

м. Івано-Франківськ
"Інтернет речей та цифрові технології в освіті та бізнесі: проекти у рамках Горизонт 2020. Інноваційний хаб у сфері Інтернету речей”
Семінар відбувся: 24 листопада 2016 року
Матеріали та відео з семінару: http://ncp.pu.if.ua/events/local/iot_2016/index.php

Консорціум:
Агенція європейських інновацій (aei.org.ua). Основним завданням АЄІ є розширення співпраці між Україною і ЄС у сфері ІКТ, відновлюваних джерел енергії, сільського господарства, харчування, здоров'я, науки в рамках програми Горизонт 2020 та інших програм.
Національний університет Львівська політехніка (lp.edu.ua). У НУ ЛП є засоби для досліджень у сфері Інтернету речей, такі як наукові лабораторії, навчальні курси для бакалаврату та магістратури та ін. НУ ЛП буде основою науково-дослідних об'єктів HULIT.
Сівітта Україна (civitta.com.ua). Сівітта – міжнародна консалтингова компанія, яка має більш ніж 6-річний досвід роботи в управлінському консалтингу, в тому числі для малого та середнього бізнесу, підтримки стартапів та інновацій, аналізу та розбудови інноваційних екосистем, розробці державних та регіональних політик у підтримці та розвитку інновацій, управлінні бізнес-акселераторами та залучені фінансування в рамках програми Горизонт 2020.
Проект впроваджується в рамках ініціативи I4MS (Інновації ІКТ для малих і середніх виробничих підприємств), яку втілює Європейська Комісія для підтримки європейського лідерства у виробництві за рахунок впровадження технологій ІКТ. Ця ініціатива присвячена підвищеню конкурентоспроможності європейської виробничої промисловості з особливим акцентом на малі та середні підприємства для задоволення їх потреб в доступі до цифрових технологій, інфраструктури і нових ринків.